fbpx

Proiect Isogreen – Nidus Home

Zilele trecute am avut plăcerea de fi parte dintr-un proiect frumos şi nu doar atât, un proiect sustenabil, o casă eco pasivă, cu costuri minime de întreținere și mentenanță, un concept dezvoltat de Daniel şi Mircea de la Miradex Wooden Buildings, producător de structuri din lemn prefabricate în sistem TIMBERFRAME, autorizat MiTek România.

Aşa cum putem afla de pe pagina proiectului, Nidus Home este un concept unic de casă modulară, prefabricată 100% după indicațiile și dorințele tale. În plus, sunt folosite doar materiale naturale și vine cu un cost previzibil de achiziție și întreținere. E o casă eco-friendly, personalizată în întregime și care îți va fi livrată la cheie, gata de locuit.

Poiectarea a fost realizată Mander Forest, biroul de proiectare al Miradex.Misiunea ISOGREEN a fost aceea de a realiza o termoizolație eficientă care să atingă coeficientul de transfer termic al pereților unei case pasive (undeva intre 0,10 – 0,15 W/m²K) şi o rezistență termică ( R- Value) de peste 7.5.

Astfel, am instalat un strat de termoizolație din fibre de celuloză ISOGREEN FCH100 cu o grosime de 30 cm, la o densitate de 55-60 kg/mc.

Pentru protecția si etanşarea stratului de izolație am folosit Intello Plus de la PRO CLIMA, o folie barieră de vapori ranforsată cu o funcție inteligentă care reacționează în funcție de umiditate si TESCON VANA, o bandă adezivă multifuncțională pentru etanșarea membranelor peste suprapuneri, margini, conexiuni și străpungeri, toate de NZEBshop – magazin pentru case inteligente.

Aşadar, finalul îl puteți vedea în imaginile de mai jos, modulele unei case prefabricate ce se asamblează rapid, sigur și eficient, upgradabilă, ulterior se pot adăuga alte module sau funcțiuni precum terase sau garaj, dar şi accesibilă financiar, avand un cost de achiziție previzibil și optimizat pentru fiecare etapă a proiectului.